De spetters spatten van het naakte lichaam. De warme waterstroom hield niet op. De persoon genoot zichtbaar van de watertemperatuur. Hij mijmerde over de afgelopen uren en dagen…

…De afgelopen dagen was er even geen toegang tot water. De keuken werd verbouwd en het water was een dag of twee er af. De regenton was vol en er werd kostbaar gebruik van gemaakt om handen te wassen, voor te spoelen en de WC mee door te spoelen. Drinkwater tapte hij uit een grote camping jerrycan. En zo deed de familie zuinig met water en leefde het campingleven thuis…

…Wat is het een voorrecht en zegen dat je thuis schoon water mag hebben. Dat je de kraan open draait en er water uit komt en weer netjes wordt afgevoerd. Vervolgens draai je de kraan een kwartslag en je hebt warm water. Je hoeft niet kilometers te lopen met water en zuinig aan te doen, het water wordt ook nog eens netjes afgevoerd.

Ik douche een minuut langer dan normaal en genoot extra van iets wat ik even had gemist. Tegelijkertijd besefte ik dat veel mensen deze luxe niet hebben, een douche, stromend water, warm water, schoon water, meerdere kranen, goede waterafvoer…

Dankbaar heb ik een gift overgemaakt aan GAiN Water for Life om te delen in de luxe die ik mocht ervaren.

Reageren