De nieuwe keuken doet het. Afgelopen week heeft Francien gesaust, komende dagen gaan we het raamkozijn verven, twee nieuwe kurktegels erin leggen en de plintjes opnieuw fixen. Puntjes die nog open staan bij Arma keukens zijn: een nieuw kastdeurtje, een bestekbak, restitutie van een niet geboord gat en de vraag over vijf jaar garantie in plaats van twee jaar. Als ik terugblik op de keuken heb ik veel geleerd:

[slideshow]

  1. Hoe je water aan moet sluiten en hoe je nat kunt worden ­čśë
  2. Dat meerdere offertes opvragen veel kan schelen*
  3. Hoe je een keuken in elkaar zit, hoe je ‘em opbouwd en weer afbreekt.
  4. Dat onderdelen van de keuken beter op marktplaats verkopen dan de keuken in z’n algemeen.
  5. Waar ik minder stil bij heb gestaan is het leidingschema van gas-water-electra. Dus waar alle stopcontacten moeten komen ed. Ik ging ervan uit dat het schema definitief was, maar het is een adviesschema…Achteraf gezien hadden we de stopcontacten beter onder de plinten kunnen doen en nog wat kunnen wijzigen in schakelaars ed.
  6. Dat je aan een nieuwe keuken even moet wennen.
  7. Dat de keuken meer kastruimte heeft, maar tegelijkertijd ook ruimtelijker oogt.

* Ik was zo eerlijk om een prijs te noemen van offerteman 1 aan offerman 2. Die was goedkoper, maar niet de bodemprijs. Offerteman 2 stemde netjes zijn prijs af op de door mij genoemde prijs van offerteman A. Uiteindelijk had offerteman C de laagste prijs.

4 reacties op “Keuken terugblik

Reageren