Roodvonk klinkt heftiger dan het is. Jos|a loopt er al een week mee rond en we dachten dat hij wat kwakkelig was en een een of andere zoveelste ziekte had. Totdat vrouwlief iemand in het dorp sprak die zei dat andere zwemleskinderen ook roodvonk hadden. Thuis raadpleegden we ‘dokter Google’ en hij had inderdaad de symptonen; onder andere een witte tong rode uitslag rond oksels en schaamstreek die erg jeukten.

Ondertussen gaat hij gewoon naar school en is alweer aan de beterende hand. Wat het wel lastig maakt, is dat we vanavond een afsluitende kringavond bij ons thuis hadden gepand. In verband met mogelijk besmettingsgevaar wordt deze nu op een andere plek gehouden en zal ik misschien nog even langsgaan, nadat ik me zorgvuldig heb gedoucht en antibacterieel heb ingesmeerd ­čśë

 

2 reacties op “Jos|a heeft roodvonk

  • Rianne

    Beterschap voor JosI@! Tip wanneer je ‘dokter google’ raadpleegt: thuisarts.nl is een goede en duidelijke site die wordt aanbevolen door huisartsen.
    En trouwens nog gefeliciteerd met jullie nieuwe nichtje.

  • Pingback: Jaaroverzicht 2012 deel 1 « Huize P.H.

Reageren