Hij bladerde het artikel door en las toen hardop: ‘Frankie probeerde me af te schudden, maar ik kleefde aan hem vast als een mosterdpleister. Frankie was oerlelijk, met een gezicht als een emmer modder. Hij wandelde over Broadway, zo onopvallend als een tarantula op een stuk boerencake. Toen ik hem besprong, zag ik in het licht van de straatlantaarn de ader op zijn voorhoofd. De ader klopte als een tuinslang die door een ragtime drummer bewerkt werd. Voor ik het wist sloeg ik hem de straat door, als een flipperkast met lichaamstaal.’

Een fragment uit het boek Bedrog, dat ik in dwarsligger formaat heb gelezen. In de detective gaat het over een oplossen van moord op een professor en de verdachten zijn moord rechercheurs. Het leuke aan het boek is dat er veel grappige vergelijkingen zijn, zoals hierboven beschreven staat.

Reageren