Samen met collega Ruud, bezochten we allebei voor het eerst een GAiN Europa conferentie. Barcelona klinkt excotisch en is het ook, maar we hebben niets van de stad gezien en zaten veel te vergaderen. We hadden een goede voorzitter die de verschillende topics leidde. Zo hebben we gepraat over communicatie en fondswerving en hebben alle zes GAiN landen een presentatie gegeven.

Aan het begin kostte het moeite om Engels te verstaan en te praten, maar naar verloop van tijd wende je eraan. Het was een intensieve tijd, omdat je alert moet zijn op bepaalde beslissingen, op woordgebruik en wat de ander of jezelf bedoeld. Het voelde een beetje aan als politiek…

De conferentie ging verder dan communicatie en fondswerving alleen en had te maken met de koers die je als organisatie vaart en hoe we meer en op welke manier we kunnen samenwerken. De conferentie heb ik als intensief beleefd. Mede omdat we als Nederlanders kritisch zijn. Daarnaast was ik zelf telkens aan het afwegen, wat wil ik, wat wil GAiN Nederland en waarin kunnen we een bijdrage geven aan andere landen of aan het GAiN EU-beleid. Na de conferentie hebben we een hoop huiswerk meegekregen

[slideshow]

De sfeer was ontspannen en goed. We hebben met elkaar gelachen, grappen gemaakt en twee CL-voetbalwedstrijden gekeken. We hebben het GAiN-Spanje kantoor bezocht, de opslagloods en vrijwilligers bedankt. De volgende GAiN EU-conferentie in april 2013 is in Nederland.

 

Één reactie op “Terugblik Europese conferentie in Barcelona”

Reageren