Vandaag ben ik op een tweedaagse cursus aan het nadenken over ‘security management’ voor GAiN. Als ontwikkelingshulp en zendingsorganisatie wil je op God vertrouwen en het van Hem verwachten. Tegelijkertijd mag als organisatie je verantwoording nemen en een plan opstellen hoe je omgaat met onveilige situaties. Denk niet alleen aan de extreme gevallen zoals kidnapping, beroving of verkrachting.

Ter illustratie; Tijdens de projectreis in Roemenie in februari waren er twee onveilige situaties:
1) onderweg tijdens een lange trip. In de bergen was er lawine gevaar wegens smeltend sneeuw/ijs
2) Bij een bezoek in een krotje op de eerste verdieping. We stonden er met veertien man in en we konden zo een verdieping lager belanden…

Lang niet elke situatie kan je uitsluiten, maar het is wel goed om er over na te denken en de risico’s te beperken. ’t Wordt nog een klus om er een beleidsplan van te maken en het tussen de oren te krijgen van de collega’s.

Vanavond kijken we met elkaar de film: Des hommes et des Dieux, een zeer mooie film over het onderwerp ‘security management’.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=w1M_90ndVN4]

Één reactie op “Nadenken over veiligheids management”

Reageren