De bekering van Saulus  1600-1601, olieverf op linnen, 230 x 175 cm, S. Maria del Popolo, Cappella Cerasi, Rome Saulus, een man die een belangrijke rol speelt in de Bijbel. Ik werd vanochtend door zijn persoonlijkheid getriggerd en poog een karakterschets van hem te maken.

Saulus was een klein mannetje, maar wel bloedfanatiek. Hij zei gewoon waar het op stond en nam geen blad voor de mond. Voor zijn bekering was hij ook een ultra radicale Jood. Zo eentje die over lijken ging en z’n beroep maakte van vervolging en het in de gevangenis werpen van mensen. Taliban-achtige trekjes…

Wat zou er gebeurt zijn als Jezus niet op Saulus pad gekomen was. Hij was een serieuze bedreiging voor het prille christendom. God vond het nodig om in zijn leven in te grijpen en om zijn karakter te veranderen en te gebruiken om te vertellen over Jezus.

Dankzij Saulus (later Paulus) weten we veel over Gods bedoeling omdat hij de woorden van Jezus goed kon uitleggen.

Reageren