Ruim tien jaar geleden heeft Fran(ien dit tasje van de buren in Nairobi, Kenia gekocht. Het was tijdens de reis waarbij we samen op werkvakantie waren en elkaar beter leerden kennen. Dit tasje heeft me veel gebracht. Zo nam ik het mee op m’n eerste sollicitatiegesprek bij Cgmv en iedereen van het kantoor (20 mensen) had het over de ‘sollicitant met het tasje’.

Bij latere belangrijke gesprekken en sollicitaties heb ik het tasje vaker gebruikt, omdat het bij me past. (creativiteit, originaliteit, lef, onderscheidenheid) Er past veel in (en op) en het is van zeer degelijke kwaliteit; met bijna dagelijks gebruik, tien jaar meegaan…

Toch begint het plastic van het tasje te rafelen en heb ik onlangs de handvatten gerestaureerd. Ik zie wel eens in wereldwinkels soortgelijke tasjes hangen, maar die zijn te groot of te vrouwelijk. Kom je eens een soortgelijk stoer plastic gevlochten tasje tegen, laat het me weten, dan kan ik weer met mijn hernieuwde identiteit over straat ;-).

2 reacties op “Identiteit ontlenen aan een tassie

  • joelledoetjes@gmail.com

    Hej Jairo!
    Deze tassen zijn nu te koop bij de Hema. In rood/wit of ‘mannelijk, stoer blauw/wit’ . Wel een beetje ander model volgens mij. Leek een beetje meer vierkant…maar wie weet heb je iets aan de tip! 🙂

  • Pingback: Jaaroverzicht 2012 deel 1 « Huize P.H.

Reageren