Ongevraagd advies geef ik wel eens regelmatig. Maar het schijnt niet altijd effectief te zijn. Dat ongevraagde advies kreeg ik van een vriend, die me wel een beetje kent. Sterker nog, het zorgt ervoor dat je boven de ander gaat staan, dat je goedbedoelde woorden, bij de anderen irriteren.

Managementgoeroe Ben tichelaar wijdde er een column aan: De oplossing is volgens hem ‘humble inquiry’: vanuit een nederige houding onderzoeken wat de ander

3 reacties op “ongevraagd advies, handig?!

 • florianph

  Ik mis de vraag: “mag ik je een tip geven?” Ik betrap me er zelf ook wel eens op maar ben aan het leren om sommige dingen gewoon even te laten. Het hoeft niet altijd beter het mag ook wel is gewoon zijn zoals het is. Het geeft een hoop rust heb ik al gemerkt!

  • Hans

   Florian,
   hier kan ik me helemaal in vinden, laat een ander zijn zoals hij/ zij is.
   het is een groei proces , ook voor mij, om eerst maar eens over het onderwerp na te denken en dan pas te reageren met ja dan nee.
   door iemand in zijn/ haar waarde te laten blijft er een open relatie.
   Hans

 • Pingback: Jaaroverzicht 2012 deel 1 « Huize P.H.

Reageren