voedsel wat een gemiddeld gezin jaarlijks weggooit
voedsel wat een gemiddeld gezin jaarlijks weggooit

Veel huishoudens gooien veel voedsel weg omdat ze denken dat het over de datum is. Er is veel onduidelijkheid over de houdbaarheidsdatum en dat is kassa voor producenten en supermarkten. Er is verschil tussen Tenminste Houdbaar Tot (THT) en Te gebruiken tot (TGT)

Tenminste Houdbaar Tot (THT) is een soort van garantie. Ter vergelijking; koop je een nieuwe koelkast, dan krijg je een jaar garante, maar daarna werkt het apparaat nog steeds. Zo is het ook met voedsel, veel voedsel wordt steriel verpakt en blijft jarenlang goed, zoals de groente van Hak. Het kan zijn dat de smaak afneemt of er kleurverschil optreed, maar het is ongevaarlijk voor de gezondheid. Hak potjes kun je tien jaar na het produceren nog steeds eten.

Te Gebruiken Tot (TGT) zit vaak op versproducten zoals brood, groente en fruit. Je ziet vanzelf dat het product gaat rotten / schimmelen. Een TGT-datum is eigenlijk overbodig omdat je het hoort /ziet /proeft / ruikt.

Bewust van het verschil?! pas het toe, gooi minder eten weg, bespaar het milieu, je eigen portemonnee en draag bij aan een schone wereld. hieronder nog een lijstje:

Enkele voorbeelden/richtlijnen van de eetbaarheid na de houdbaarheidsdatum (THT)

Product

Één reactie op “Bespaar geld en weet wat het verschil is tussen THT en TGT”

Reageren