Hoe breng je je boodschap zo dat het bij mensen bijblijft?! Onder andere door aanschouwelijk onderwijs. Als je buiten een rups ziet en vertelt over zijn vraatzucht, is dat veel leuker dan een theoretische les in een duf lokaal over dezelfde rups.

Jezus doet dat ook. Hij gat zitten voor hij vertelt. In de gymles zitten ze vaak ook tijdens een instructie.Waarom? omdat je je beter kan concentreren. Vervolgens omarmt hij een kind en neemt het kind als uitgangspunt voor een vergelijking. Marcus 9.

Aanschouwelijk onderwijs. Ik ben er voorstander van. Gebruik in de preek voorbeelden, verhalen, voorwerpen, beelden, modellen of laat mensen zelf hun getuigenis vertellen in plaats van een (saai) monoloog.

Onderstaand filmpje is aanschouwelijk onderwijs an sich, maar kan natuurlijk ook ge

Reageren