Dinsdag 28 februari 2012

Na een goede nachtrust verschenen we opgewekt aan het ontbijt. Te voet vertrokken we naar de twee gebouwen van Stichting Charis. Zijn persoonlijke verhaal kwam hier tot leven door het zien van de gebouwen, de medewerkers, de kinderen en de gezamenlijke passie die ze hebben voor de Roma bevolking en voor Jezus. Vervolgens gingen we de Roma wijk in met een begeleider.

Het contrast is schrijnend. Aan de ene kant van de weg een groot Roemeens huis van een dominee. Aan de andere kant het hutje die van een Roma gezin. Weer terug op kantoor was er een uitdeeldag met soep en brood. Veel Roma kinderen en vrouwen stonden in de rij en kregen van de medewerkers, een bord soep, brood en glas water. Als groep hielpen we met het bedienen van de mensen. Mannen komen niet omdat ze te trots zijn

3 reacties op “Verslag laatste projectdag Roemenie

Reageren