Gisteren en vandaag moest ik denken aan wat wij kunnen betekenen voor anderen.

Verhaal 1: ‘Iets doen’:
In een Amerikaans stadje woonde een burgemeester die een groot hart had. Hij wilde de drugsverslaving en criminaliteit elimineren in zijn stad. Daarom ging hij bewust wonen in de meeste beruchte wijk in een appartement. Hij wilde graag dat de gemeenteraad wat ging doen aan de werkloosheid, drugsverslaving en de leegloop van de jongeren. Maar de gemeenteraad wilde er geen geld beschikbaar voor stellen.

Na een van de vele vergadering liep hij gefrustreerd naar huis en trof daar de beheerster van de flat aan. Ze zag hem aankomen, zag dat hij somber was en vroeg hoe het met hem ging. “Al die vergaderingen, het werkt niet, er komt niets van de grond, ik wil ermee stoppen!” Het was een wijze vrouw en ze zei: “Je moet wat doen.” De burgemeester vroeg: “Wat moet ik dan doen?!” “Ik weet wat jij moet doen.” zei de vrouw. “Vertel me wat moet ik dan doen?” “Je moet ‘iets’ doen.”

In zijn appartement bleef de gedachte hangen om iets te gaan doen. Na wat wikken en wegen besloot hij zijn tent te pakken en op te zetten in het parkje voor zijn appartement om daar te vasten en te bidden voor dit probleem. Binnen zeven dagen was er

Reageren