Ik had uitgekeken naar afgelopen weekend. Een volleybalmaat wilde drie bomen in zijn tuin omhalen. Het bleken twee douglassen te zijn en een berk. Ik had geen idee hoeveel hout er vanaf zou komen en hoeveel werk het zou zijn.

Uiteindelijk ben ik zaterdag zes uur bezig geweest om de boomlengte in stukken van 30-40 cm te zagen. Maandag hebben we vijf uur gekloofd en ben ik ook nog zo’n zeven uur bezig geweest om al het hout (5 m3) weg te zetten, om het twee jaar te laten drogen. ‘k was blij met de hulp van gezins- en familieleden! Nadien had ik drie dagen over heel mijn lichaam spierpijn en wat kloven in mijn vingers. maar een zeer voldaan gevoel overheerste.

[slideshow]

Hoewel ik er erg van geniet, is het ook gevaarlijk. De kettingzaag komt met enige regelmaat voor in horrorfilms en bij de vorige kloofbeurt zagen we dat er iemand een topje van zijn duim verloor. Veiligheid tijdens het werken is daarom zeer belangrijk. ‘k ben ook weer blij dat het achter de rug is.

Als iemand nog een boom over heeft, laat het me weten! Tegen die tijd ben ik wel weer in voor een nieuwe klus ­čśë

Reageren