‘friendly fire’ is een term in het leger Afgevurde kogels op jou blijken afkomstig te zijn van je kamaraden… Vanochtend werd de term vergeleken met roddelen. Als er negatief over elkaar negatief gesproken wordt, in de kerk, werk of op sport, is dat desastreus voor de opbouw voor de eenheid.

Nederlanders staan bekend om hun eigenzinnigheid, eigen gelijkheid, vooral als het gaat op geloofsgebied. Een buitenlands grapje is: 2 NL gelovigen = 1 kerk. 3 NL gelovigen = 2 kerken. Iets waar ik als NL niet trots op ben, maar tegelijkertijd herken.

Als je gelooft sta je ergens voor. Je vindt dat de Bijbel eenduidig erover is, maar dat is lang niet altijd zo. Hoe ruimdenkend mag je zijn over de inhoud van de Bijbel en hoe star kan je de Bijbel interpreteren?! Het blijft zoeken naar een balans.

Friendly fire voorkom je door

Reageren