Wat een schaatsfeest was het afgelopen week. Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel geschaatst en het is werkelijk fantastisch om te doen. Ergens zit schaatsen toch in het DNA van de gemiddelde Nederlander en ik heb dan ook weinig ‘kleurlingen’ gezien op het ijs. De afgelopen week heb ik vier lange tochten geschaatst. Twee retourtjes Elburg-Nunspeet en een tocht op de Weerribben met een vriend.

Gisteren heb ik samen met vrouwlief de Hel van 63 gekeken als voorbereiding voor de afsluitende klapper vandaag: de Veluwemeertocht. Die voerde van Harderwijk naar Kampen en terug; in totaal 65 kilometer. ‘k vind het heerlijk om me snel te bewegen op het ijs. Het kost wat pijn en moeite, maar dan heb je een prachtige ervaring en mooie vergezichten.

Één reactie op “135 km in de schaatsbenen”

Reageren