Laatst had ik een gesprek met m’n banjermattie over de vraag: wie ben je?! We halen vaak onze identiteit uit de dingen die we doen: papa’en, hobby’en, werken, etc. Maar wie ben je als dat allemaal wegvalt?! Als je geen gezin/familie/(klein)kinderen meer hebt, als je geen werk of school hebt als je geen ontspanning hebt in de vorm van sport, uitgaan of vakantie. Is het leven dan nog wel aangenaam?!

Door het beantwoorden van de vraag besef ik dat ik veel mag en kan doen en waarvan ik geniet. De inspanning levert me vaak waardering op, waarvan ik blij wordt. Ik kan deze vraag niet uit ervaring beantwoorden, maar ik denk dat je zonder werk/kerk/hobby/familie teruggeworpen wordt op waar je houvast in vindt. Voor mij is dat God. Ik mag weten dat God van mij houdt door de Bijbel heen. In mijn leven staat als een paal boven water dat God goed is. Een statement waar ik kracht uit haal in moeilijke situaties.

Ik moest denken aan een man (Nick Vujicic) die geen armen en benen heeft. Hij zit niet bij de pakken neer en reist de hele wereld over om te laten zien wat hij wel kan. Hij vertelt zijn verhaal in een boek en een dvd. Een ontroerend filmpje dat harten raakt, want wie BEN jij nou eigenlijk?!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=W5mbldTkruM]

Reageren