De afgelopen jaren zijn we naar de reveilweek gegaan, een gezinsconferentie samen met duizend anderen. Komende zomer is het thema heb ’t lef. Over gebeurtenissen in ons leven en in de wereld om ons heen die om een reactie vragen. Wat zijn de momenten die om een beslissing vragen en hoe kunnen we als volgelingen van Jezus laten zien waar ons hart (lev) ligt? In het Bijbelboek Esther komen we mensen tegen met durf en moed. Neem Mordechai, die weigerde te knielen voor Haman. En denk aan Esther die de koning aanspreekt om haar volk te redden. Maar we komen ook Haman tegen, die zich tegen het Joodse volk keert en gesteund wordt door een grote groep toeschouwers en meelopers.

Het thema ‘Lef hebben’ komt in m;n omgeving meerdere keren terug. Het grappige is dat een vriend van mij werkt voor de organisatie LEF en de website heet heblev.nu

De mannendag van de vierde musketier gaat ook over Lef hebben en je positie (als man) innemen: ‘Genoeg is genoeg

2 reacties op “heb ’t lef

  • Johan

    En… gaan jullie ook weer naar de reveilweek?? Ik denk dat wij weer van de partij zijn!

  • Ja_ro

    Heb je grote kans ons te treffen, mede ook omdat we weer mensen om ons heen aan het uitnodigen zijn. Maar we zullen nog niet gelijk boeken.

Reageren