De spreker van vanochtend over het zwarte fluwelen boekje met gouden letters op de kaft. Af en toe haal je het uit en laatje en dan lees je er wat in of schrijf je er wat in. Het boekje zit in je hoofd. De geschreven namen in het boekje hebben je gekwetst, niet eerlijk behandeld of waren gewoon irritant. En ooit zal jij ze te kak zetten…

David was ook zo’n irritant mannetje en in de ogen van Saul kreeg hij teveel aandacht. Saul kon zich mateloos ergeren aan het zinnetje: “Saul versloeg zijn duizenden en David zijn tienduizenden. Hij schreef Davids naam in zijn zwarte boekje, keek er regelmatig in en wilde hem, z’n schoonzoon nota bene, terugpakken.

Saul verzuurde doordat hij zijn bitterheid en wrok niet verwerkte, als je vaak in het zwarte boekje bladert. Gelukkig is er ook een oplossing. Zelf vergeving schenken aan de persoon of om vergeving vragen. Vraag vergeving aan God en laat het dan ook los! Daar boven op kan je die persoon ook zegenen en voor hem/haar bidden. Hoe lastig het ook is, gewoon doen!

Één reactie op “het zwarte boekje in je hoofd”

Reageren