Op verjaardagsfeestjes heb je het als mannen wel eens over de maandlasten en de energierekening. Vandaag kreeg ik de jaar-eindafrekening van stroom en gas en we moesten iets bijbetalen. Het maandrekening voor gas en licht lag iets onder de 60 euro. Ik zie eht als een sport om die zo laag mogelijk te houden: Enkele tips:

  1. We hebben geen lampen in huis. We hebben allemaal een hoofdlamp op.
  2. We hebben geen koelkast maar hebben een koelkuil gegraven onder het fundament en
  3. We koken op de houtkachel in het stookseizoen.

Nee, dat is gekkigheid. We leven gewoon bewust, douchen niet te lang, laten het licht niet onnodig branden en doen apperatuur uit als we gaan slapen.

Tot slot heb ik op TV wel eens gezien dat er iemand was die veel zonnepanelen op zijn dak had staan. Bij hem ging er alles om welke kant de energiemeter opdraaide. Linksom betekende dat hij te veel energie had en het verkocht aan de provider. Rechtsom betekende dat hij kocht van de provider. Hij werd zo in beslag genomen door die draaiende meter dat zijn huwelijk op de klippen liep…

 

 

Één reactie op “Sporten op de energierekening”

Reageren