Niet echt natuurlijk, maar stel je voor dat je plotseling overlijdt. Die vraag houd me de laatste tijd bezig. Ik merk aan mezelf dat ik er dan vrede mee zou hebben, wetende dat ik verder mag leven in de hemel en er gemis en verdriet zal zal zijn bij familie en vrienden die ‘achterblijven’.

Stel je voor dat je nog een aantal maanden te leven zou hebben omdat je ernstig ziek bent. Een heel ander verhaal. Dan ga je je veel meer beseffen wat je achterlaat en ga je regelen hoe je het wil achterlaten. Het zou denk ik moeilijker zijn om afscheid te nemen.

In Afrika is Aids doodsoorzaak nummer 1, in Nederland is dat kanker. Je hoort en merkt dat de ziekte steeds meer oprukt. Ik vraag me zelfs af of ons gezin gespaard blijft voor die ziekte zolang wij leven.

Denkend over het leven en de dood, maakt dat je bewuster leeft en zeker niet alles vanzelf sprekend is. Het doet me denken aan het liedje van Elly & Rikkert: Dood gaan is niet leuk

2 reacties op “Over 20 seconden ga ik dood

Reageren