Vroeger speelden we uren en uren met Lego, we hadden niet eens Playmobiel. Afgelopen dagen hadden we familieweekend waarbij mijn ouders onze oude lego hadden meegenomen. De lego was keurig gesorteerd op kleur en er was een boekje waarbij het legonummer stond, wanneer het gekregen was, van welke broer en de datum van ontvangst.

We hebben ons suf zitten lego-en. Heerlijk om te doen en weer oude herinneringen op te halen. Ik stond verbaast over mijn tweede broer die zelfs zonder voorbeeld nog een huisje in elkaar wist te zetten. En wat een euforie als het af was. We praten in Lego-jargon: “Ik zoek een plat rood tweetje”. En de ander wist wat je bedoelde, ook na 15 jaar zonder lego de dagen te hebben gesleten.

Uiteindelijk is het gelukt om alles in elkaar te zetten en vervolgens te verdelen. Onze jongens waren maar al te blij. Eerst nog maar even verder sorteren en archiveren voordat ze het mogen gebruiken. Je kan trouwens elk onderdeel nabestellen bij een heuse lego-webshop, zo kun je alles weer compleet maken.

Één reactie op “Oude tijden herleven met Lego”

Reageren