Gisteren hoorde ik een mooi verhaal van een collega (Arnold) waar ik enthousiast van werd. Net als veel anderen kampeerde hij met zijn gezinnetje op een camping ergens in Frankrijk. Tijdens de afwas op dag twee, stapte de overbuurvrouw (Marjan) op hen af en vroeg hoe ze de kinderen zo gedisciplineerd opvoeden en dat ze iets (rust ofzo) uitstraalden. Zo kletsten ze een uur lang over elkaars kinderen en opvoeding. ’s avonds had hij eenzelfde gesprek met de man van Marjan, Henk. In hun tent vertelde hij over de strubbelingen en het ‘fluctuerende huwelijk’ wat ze hadden. Henk had dit nog nooit eigenlijk aan iemand verteld en Arnold luisterde aandachtig en Marjan op de achtergrond.

In de campingweken daarop hadden ze regelmatig gesprekken over opvoeding, over het huwelijk en over God, de Bijbel, het geloof etc. tot in de kleine uurtjes. Een week na de vakantie belde Henk naar Arnold en gaf aan dat hij nog meer problemen had, maar dat hij dat niet op de camping wilde zeggen. Het werd een lang telefoongesprek. Arnold gaf aan dat hij met dat soort problemen naar God ging en vroeg of hij door de telefoon met vroeg of hij met Henk over de telefoon mocht bidden. Na zijn gebed vroeg Arnold of hij zelf ook nog wilde bidden.

Dat was totaal onbekend voor Henk, en hij ging praten tegen God, door de telefoon. Na het gebed zei hij: “Dat is eigenlijk wel fijn als je die dingen kan uitspreken, ook al is het een beetje gek dat ik praat en niemand zie.” Arnold gaf aan dat hij ook in de Bijbel kon lezen. En een paar uur later kreeg hij een sms dat het ‘best een tof boek’ was.

Met dit stuk wil ik aangeven is dat je op de vakantie geobserveerd wordt door de buren. Ze zien je gewoonten, je slaapriedeltjes, je eetmanieren en nog veel meer. In je doen en laten ben je een getuige van Jezus, ook op de camping. Arnold deelde zijn leven met de overbuurvrouw op de camping. Mijn ouders en wij ook hebben bijzondere gesprekken met mensen gehad op camping. Mensen zijn nieuwsgierig in wat je gelooft. Ik hoop dat Arnold Henk & Marjan verder kan helpen om te werken aan zijn relatie en om hem de weg te wijzen naar Jezus.

Één reactie op “Je leven delen op de camping”

  • Arnold

    Henk heeft inmiddels zijn leven overgegeven aan God! Echt heel bijzonder.

Reageren