Ben Hobrink schreef het veelgelezen boek over de link tussen de wetenschap en de Bijbel. Het mooie is dat er in de Bijbel veel feiten staan die wetenschappelijk later bewezen zijn.
De bioloog kwam in de Bijbel allerlei zaken tegen die niet in strijd waren met de wetenschap. “Een voorbeeld is de besnijdenis. Die moet volgens de Bijbel precies op de achtste dag plaatsvinden. Dat is de dag dat de bloedstolling het grootst is. Dat is het moment om de besnijdenis uit te voeren, want dan heeft het kind er het minst last van.” Hobrink wijst ook op de Ark van Noach, wat het beste bootmodel ooit zou zijn en waarop het model van de huidige mammoettankers is gebaseerd.
Het boek wordt vaak cadeau gedaan als evangelisatiemiddel. Hij gaf het zelf ook aan zijn eigen buren. Lees meer op CIP >>

Één reactie op “Wetenschap en de Bijbel gaan samen”

Reageren