Geen hoop zonder geloof, en anders om. In de kerkdienst vanochtend ging het over ‘Hoop op God’. De mens verlangt van nature naar puurheid en harmonie. Op aarde is het vaak zoeken daarnaar. We vestigen onze hoop in allerlei andere zekerheden, behalve op God. Terwijl Hij het juist kan geven.

Het Bijbelgedeelte uit Romeinen 8 ging dieper in op lijden, wat we allemaal in grote of kleine mate kennen. Het lijden van nu, wat soms al best heftig is, weegt niet op tegen de heerlijkheid die ons te wachten staat. Daar mogen we op hopen in goede tijden, maar juist ook in heftige periodes. Daarmee wil ik het lijden niet goedkoop afdoen, maar hoop op de toekomst geeft kracht om door het (diepe) dal heen te gaan.

Het bijzondere van de preek van vandaag is dat het aansloot bij afgelopen week. Bijzonder hoe God dat dan stuurt.

Reageren