Het is altijd makkelijk om te schieten, vandaar dat ik eerst mijn waardering wil uitspreken voor de mensen die in de politiek zitten en zich inzetten voor de samenleving. Op een verkiezingsdag ervaar ik altijd een beetje het ‘freedom’-gevoel omdat we mogen stemmen en leven in een democratie, dankzij de mensen die het land besturen.Dank daarvoor.

Nu het schietgedeelte. Vanochtend ploft het locale suffertje op de mat met een intrigerende kop: PvdD: ‘Ecoduct monument van wanbeleid’. In het dorpje Hulshorst wordt over de A28 een ecoduct gebouwd ter waarde van 6 miljoen euro. Edelhertjes kunnen dan heen en weer hoppen van het ene naar het andere gebied. Althans dat was de bedoeling.

  1. Ik vind het een foute keuze om zoveel geld te steken in zo’n bouwproject terwijl er in Nederland en daarbuiten zoveel menselijke nood is…
  2. Ik vraag me af of het zinnig is om met name de hertjes te laten verkassen. Doen ze het nu niet goed?!
  3. De politiek is wispelturig. Eerst een ecoduct neerzetten -mede mogelijk gemaakt door de provincie- en vervolgens snijden in het natuurbeleid. Zodat de hertjes toch niet kunnen verkassen.

Partij voor de Dieren vindt het jammer dat het zo loopt. Ik vind het zonde van ’t geld dat er ooit besloten werd om zo’n ding te bouwen. Vandaar mijn schietgrage gedrag op de politiek en herten. Lees meer over de situatie

Reageren