De Bijbel is een spiegel. Het kan soms confronterend zijn om te lezen hoe je mag zijn en om te realiseren dat je dat niet bent. De Bijbel is ook voedsel dat je tot je mag nemen, zodat je groeit en meer en meer mag lijken op Jezus. Maar wat is de Bijbel?! Is dat een boek of is het de inhoud ervan?!

Gisteren had ik een training en merkte dat een aantal mensen om mij heen tablat PC’s en uitgebreide telefoontoestellen hebben, die ze voor alles en nog wat gebruiken. Ook om te notuleren en om de Bijbel te lezen. Je kan allerlei soorten vertalingen downloaden en binnen een handomdraai zoeken op je Blackbarry, Ipad of Iphone. Daarnaast kan je ook zelf aantekeningen maken, die je kan opslaan en je kunt zelfs kanttekeningen downloaden.

Maar stel je voor dat de voorganger zijn tablat PC gebruikt bij het avondmaal om voor te lezen uit de Bijbel? Of een voorganger die geen papieren preek meer heeft, maar zijn eigen tablat gebruikt en de luisteraars op hun mobieltje met de voorganger meelezen.

Ik denk dat het niet zo zeer gaat om digitaal wel of niet, maar meer dat je blijft lezen in de Bijbel zodat je mag groeien, je kan spiegelen en nog veel meer. Tot slot een kort verhaaltje.

Een indiaan kwam tot geloof en zei dat tegen z’n stamgenoten. Hij vertelde dat er eerst een zwarte hond in hem woonde en dat er nu een witte bij was gekomen die vaak met elkaar vechten. Z’n vrienden vroegen: “Welke hond gaat er dan winnen?!” Waarop de christen-indiaan antwoordde: “Degene die ik het meeste eten geef.”

Reageren