Hierbij een update van de oogperikelen van Jos:a en El:as, gisteren waren we in het ziekenhuis Sint Jansdal voor onderzoek.

Jos:a
Op het consultatiebureau hadden ze een beetje twijfels of Jos:a’s zicht wel goed was. Hij zat namelijk toen steeds een beetje te sjoemelen tijdens de oogtestjes. Na een aantal testen bij de optometrist en druppels in zijn ogen (hij leek wel stoned met van die enorme pupillen) blijkt dat ook hij ietsjes trekt met een oog. Maar dat was niet noemenswaardig. en hoeft hij geen bril.

El:as
Goed nieuws wat betreft El:as: hij gaat nog scheler kijken! Niet zozeer qua graden, maar wel qua afstand. Wij dachten dat dit juist een probleem zou zijn, maar als kinderen alleen van dichtbij scheel kijken is het lastig opereren. Nu hij ook in de verte duidelijk scheel kijkt, is het makkelijker om het mooi recht te krijgen met een operatie. Waarschijnlijk zijn we er de komende jaren mee bezig.

We zullen de komende tijd zijn oog blijven afplakken. In het ziekenhuis kreeg hij een mooie poster met een vis erop. Telkens als hij zijn pleister afdoet, mag hij op de vis geplakt worden. Zo wordt de vis steeds mooier. Nou, wat wil je nog meer!?

Één reactie op “OOGenblikje voor onze twee zonen”

Reageren