Afgelopen week opende de Jumbo -eindelijk- zijn deuren voor de consument. Bijna vijf jaar lang was er juridisch getouwtrek met andere gevestigde Nederlandse supermarktketens zodat de Jumbo zo lang mogelijk uit Nunspeet bleef. Totdat Jumbo samenging met Super de Boer. Dat versnelde het proces en afgelopen week ging de Jumbo open.

Klanten die in de Jumbo-zaak met een (blauwe AH) shopper liepen werden aangesproken. Zij werden nadrukkelijk, met een vleugje humor, aangesproken om de shopper om te ruilen voor de Jumbo-versie. De strijd om de klant tussen Appie en Jumbo was zeer zichtbaar. Zo gaat dat…

Voordeel van de Jumbo is dat er niet gevraagd wordt naar koopzegels, Air Miles, bonuskaart, voetbalplaatjes en/of Welpies. Nee gewoon: “contant of pinnen?” Ze zetten de aanbiedingen (met ronde prijzen) aan het begin van de winkel en ze willen de goedkoopste zijn

Reageren