1. Waarom staat Egypte in de belangstelling en Albanië, Jemen of Tunesië veel minder?!
  2. Waarom bemoeit de hele wereld zich met Egypte?!
  3. Moebarak moet weg, maar wie/wat willen de Egyptenaren dan?!

Mijns inziens kijkt iedereen naar Egypte omdat het naast Israël ligt. Daarom zie je niet zozeer Tunesië of Albanië in beeld, terwijl daar ook zeker gedemonstreerd is. Welke kant Egypte op gaat zal ook met name een gevolg hebben voor de stabiliteit in het Midden-Oosten. Egypte grenst ook aan Gaza. Egypte bewaakt momenteel de grens met Gaza, maar staat de tunnels oogluikend toe. Ik denk dat open grenzen tussen Gaza en Egypte verstrekkende gevolgen heeft voor Israël?!

Als de nieuwe leider anti-Israël wordt, zal de situatie escaleren denk ik… Vandaar dat Egypte in de picture staat, maar eigenlijk gaat het om Israël

Reageren