Vandaag zet ik even mevrouw PH in the spotlights. Ze is een topmoeder die goed voor de kids en mij zorgt. Ze heeft drie kinderen gebaard & gezoogd en sinds gisteren is Efra:m van de tap borst af. Een grove berekening levert op dat Franc:en al meer dan 84 liter borstvoeding aan hem gaf. Als je dat maal drie kinderen doet zijn de ‘milky mountains’ van mamalief goed voor ruim 250 liter melk.

En dat werpt zijn vruchten af. De melk is omgezet in ruim vier kilo aan lichaamsgewicht bij Efra:m. Bij zijn geboorte woog hij 3,8 kilo en nu 8. Vanaf 6 maanden krijgt hij ook ander voedsel. De krachtige melk zorgt ervoor dat hij nu, negen maanden oud, al zichzelf optrekt aan de box-rand en gaat staan. Ik ben zo trots. Het onderstaande liedje, the mommy rhapsody, verwoord een groot gedeelte van mijn gevoelens voor mijn power-vrouwtje!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=DqbkT3PnwkQ]

2 reacties op “Eerbetoon aan mama Franc:en

Reageren