wissel
Vandaag hebben we afscheid genomen van de Maranatha Gemeente Ermelo. We gaan nu kerken bij de VEG in Nunspeet. De reden om over te stappen is met name de reisafstand. ‘Geestelijke ruilverkaveling‘ heet dat met een moeilijk woord. Eenvoudige gezegd: in de eigen woonplaats naar de gemeente.

gereedschap
Elke gemeente heeft weer zijn eigen focus points. Zo hebben veel christenen een voorkeur voor zijn/haar Bijbelvertaling. Vanochtend gaf de spreker aan dat de Bijbelvertaling een soort gereedschap is. Het belangrijkste is dat je leest wat er wordt bedoeld, dat is soms al ingewikkeld genoeg.

groei
Wil je je ontwikkelen dan zul je moeten groeien. Voor groei is aan de ene kant voedsel (0nderwijs uit de Bijbel en zelf Bijbellezen) nodig, maar ik geloof ook dat het belangrijk is om te delen/door te geven en ook een stuk weerstand. Zonder weerstand zul je niet groeien.

2 reacties op “wissel, gereedschap en groei

Reageren