Vandaag was ik bij het uitladen va de truck en heb ik een gezin kunnen bezoeken van de watersnoodramp. Het verslag met foto’s van het uitladen van de truck staat online.

Het bezoeken van het getroffen gezin was toch heftiger dan ik me voorstelde. Je ziet het gezinnetje in een kamer zitten van zes bij zes meter. Ze hebben vier bedden voor zes personen. Twee kinderen slapen dus nu de grond. Ze konden een maand niet thuis wonen vanwege de watersnood. Sinds een week zijn ze terug in hun eigen huis.

Het huisje is opgetrokken van een goedkope steensoort, waardoor er nog steeds veel vocht in de muur zit. TV, koelkast en wasmachine kunnen naar de schroothoop; ze zijn verroest en doen het niet meer. Gelukkig kunnen we ze nog wat kleding aanbieden…   Het voelt wel als een druppel op een gloeiende plaat.

3 reacties op “verslag vanuit Albanie

Reageren