Vanochtend ging ik met Elias de eendjes voeren in het ozo rustige Nunspeet. Stuit ik op een smeulend vuur bezaaid met bierflesjes. Ik keerde terug om de trekker met aanhanger te halen. Elias erop en hup op bierflesjesjacht. De buit is te zien op de foto.

Het deed me een beetje denken aan mijn basisschooljeugd in Delft toen we regelmatig de struiken afspeurden op zoek naar statiegeld flessen. Vooral na oud en nieuw dreven er veel flesjes en soms kratten in de gracht. Een keer is mijn broertje met zijn rolschaatsen van de kade er zo in gereden. Een andere keer verloor ik mijn evenwicht tijdens het hengelen naar het kratje. Resultaat was een nat pak, maar geen kratje. (waar ik achteraf van baalde omdat ik toch al nat was…)

De stunt die ik regelmatig uithaalde was om over een vierkante boomstam (die dwars over de gracht lag om drijvend afval tegen te houden) naar de overkant te kruipen en ondertussen de bierflesjes eruit te vissen. De balk kon kantelen, maar ik ben nooit in het water gevallen. Als ik eraan terugdenk vind ik het bizar dat het nooit fout is gegaan.

4 reacties op “op bierflessenjacht

Reageren