Afgelopen week heb ik een boekje gelezen dat al te lang ongelezen in de kast stond; ouderliefde van Ross Campbell. Een goed boekje dat gaat over het belang van een warme relatie tussen ouder en kind. Het geeft theoretische en praktische info over hoe je als ouder kunt investeren in je kids. Bijna elke ouder houd van zijn kind, maar het gaat dieper. Het gaat om onvoorwaardelijke liefde. Gevoelens daarover komen tot uiting via oogcontact, lichamelijke aanraken en persoonlijke aandacht.

Het boek gaat ook in op discipline en geeft aan dat het vaak slecht gebruikt wordt. Discipline is meer dan straf of strengheid. Het gaat om verzoeken, soepelheid, gedragswijziging, vergeving, leiding, instructie, correctie, actief luisteren etc. Voor mij een eyeopener in de omgang met mijn eigen kids.

Meer lezen op bol-dot-com

 

2 reacties op “onvoorwaardelijke ouderliefde

Reageren