Gisteravond zijn Franc:en en ik samen voor het eerst naar de sauna geweest. Uiteraard badkledingdag. ‘k vond het heerlijk om lekker te badderen en te poedelen, maar merk dat ik de opstartfase lastig vind om stil te zijn en ontspanning te vinden. Uiteindelijk lukt het wel en kan ik me overgeven aan het kabbelende water en de verschillende baden en sauna’s.

Als je een beetje speurt op internet dan is een kaartje voor de sauna vergelijkbaar met een zwembad-entree. Voornamelijk dames gebruiken het als sociale aangelegenheid om lekker te teuten. Zo vingen we gisteren twee zinnen op: “Het leek net alsof er een trekker over z’n gezicht was gereden” en twee zussen tegen elkaar, waarvan de ene net op kamers zat: Ik dacht dat ik niet zoveel at, maar als ik het nu afreken bij de kassa is het best veel. Mama doet best veel voor ons, besef ik nu.”

Reageren