Gisteren was het een verschrikkelijke liftdag van Frankrijk naar Spanje . We hebben drie keer 1,5 uur gewacht op een lift van twee keer tien minuten en een trip met een slowaakse vrachtwagenchauffeur. Hij zette ons op een verkeerde plek af waardoor we een half uur terug liepen naar het toll-toegang. We werden snel opgepikt door een jonge dame en in hartje Bilbao afgezet.

Na een uur met de duim omhoog te hebben gestaan gaven we het op en boekten een nachtbus die om 01.45 vertrok. Om onszelf te vermaken hebben we geslenterd door de prachtige basken hoofdstad bilbao. Er waren heel veel mensen op de been. We zagen wandklimmers die op overhellende stukken hun kunsten vertoonden boven de rivier. Genoten van life music en aten een Turkse pizza. Om 9.00 uur begon de nachtmarathon met 1300 deelnemers die gewonnen werd door drie Kenianen.

Om 01.00 uur vertrokken we naar het station om de bus te nemen naar A Coruna. Ik geloof dat we een gigantische omweg maakte; de rit duurde 10,5 uur en we reden langs grillige kloven. In de bus hebben we toch nog zo’n zes uur kunnen pitten. Niet slecht voor de omstandigheden waarin je opgevouwen in een bus crepeert.

Om 14.00 pakken we de trein naar santiago en willen daar de mis van 1800 uur bijwonen. We zijn benieuwd!!!!

Één reactie op “Verschrikkelijke liftdag”

  • Freek

    Jammer dat je niet meer tijd hebt in Santiago.. Een heel mooie stad om een hele dag in rond te lopen, lekker te eten etc. Volgende keer beter!

Reageren