Vandaag tijdens de rampentraining weer veel geleerd over begrippen en de grote organisatie VN. Zo hoorde ik dat de Pakistan ramp de grootste was tot nu toe met de meeste slachtoffers ooit (25 miljoen). Toch kwam er weinig geld binnen omdat er weinig tv-minuten waren. Veel mensen hebben aan het begin van het jaar hun hele budget al aan Haïti uitgegeven, terwijl het Pakistan gebied menselijk gesproken een betere ingang heeft om te vertellen over Jezus.

Samen met een Koreaan en een Australische volg ik de cursus van een Amerikaan die in Frankrijk woont. Zo hoorde ik dat er $ 800 biljoen omgaat in oorlogen per jaar en $ 12 biljoen via de UN uitgaat naar vrede. Wat zou er gebeuren als het anders om was? Wat is de grootste oorlog van de afgelopen jaren? Niet Afganistan of Irak, maar Zaïre waar al 3 miljoen mensen zijn vermoord…

Reageren