Vanavond hebben we voor het eerst de houtkachel even aan gedaan, om het beetje kou uit ons geïsoleerde huisje te verdrijven. We proberen altijd in oktober pas te gaan stoken, maar de klimaatverandering speelde parten tot vandaag. Voor de allesbrander heb ik onlangs een nieuwe glasplaat gekocht. De oude was namelijk zo vies, dat ie niet meer schoon te krijgen is, nu kunnen we weer gezellig naar de vlammetjes staren.

Het spreekwoord zegt; waar het klokje thuis tikt… Voor ons geldt: waar het hout brand, brandt het nergens… . We zijn helemaal verknocht aan de twintig jaar oude, georven kachel van mijn schoonouders. Mijn hele schoonfamilie heeft een houtkachel in huis, samen zitten we in de houthandel en praten we regelmatig over het onderwerp: hout.

In de winter stoken we elke dag. Vorig jaar zo’n acht kuub hout denk ik, mede door de strenge winter. De gaskosten zijn dan ook bijzonder laag, samen met de elektra betalen we 58 euro per maand. Wie doet ons na?!…

Één reactie op “koud buiten, warm binnen”

Reageren