Vandaag ging de preek over Jezus bij de put waar spreekt met een Samaritaanse vrouw. ( Joh 4: 1-30) Jezus komt in dat Bijbelgedeelte vaak uit een onverwachtse hoek. Dat sprak me wel aan omdat ik dat ook soms doe. Vier onverwachte inzichten;

.

  1. Jezus reist op een onhandig tijdstip, op het heetst van de dag.
  2. Jezus reist op Samaritaans gebied, een gebied wat gemeden werd.
  3. Jezus sprak met een vrouw, als man sprak je niet alleen met een vrouw
  4. Jezus vroeg haar iets te drinken, je vroeg dat als Jood niet aan een Samaritaan.

Wat ik zie in mijn eigen leven is dat Jezus soms onverwachte wendingen voor je in petto heeft. Dat heeft iets moois, maar kan ook benauwend zijn omdat je vaak vertrouwde dingen mag loslaten. Leven in afhankelijkheid van de Heer, dat is een dagelijkse uitdaging!

Reageren