Heel veel christenen ondervinden geen geestelijke strijd. Dat is toch iets voor de dominee, de oudsten of zendelingen?! Ze weten niet wat het is, omdat ze niet weten wat ze geloven / wat ze willen verdedigen. Een graadmetertje is de tijdsbesteding. Heb je passie voor je geloof, of heb je meer passie voor de Champions Leage?! Ontspanning is goed, maar het is ook een soort van roes die je van God afhoudt. Het niet herkennen van Geestelijke strijd en niet weten hoe je ermee om gaat is een zwak punt die de duivel makkelijk (onopgemerkt) gebruikt.

Geestelijke strijd is geen spelletje. Kijk maar naar Jezus in de woestijn. De duivel kent de Bijbel vaak beter dan jij en ik. We staan in de schaduw van zijn Bijbelkennis. Onderschat je tegenstander dan ook niet. Luther had nog een mooie quote: De macht van Satan is groter dan welke gelovige ook, alleen als we als gelovige aan Jezus Christus zijde strijden zijn we sterker!

Reageren