Op 9 juni 2010 mochten we onze stem uitbrengen. Op 28 september is er een onderhandelingsaccoord tussen VVD, CDA en PVV. Eindelijk. Na meer dan110 dagen is er dan finaly een surrogaat akkoord met gedoogsteun…

Op 20 februari citeerde de telegraaf Mark Rutte: Volgens hem heeft de regering nooit geregeerd. „Het was een verspilling van tijd. (…) Eerst honderd dagen op tournee, vervolgens de crisis ontkend om uiteindelijk de crisis weg te delegeren aan twintig commissies.” (…) Rutte vindt dat er nu snel verkiezingen moeten komen, „gevolgd door een snelle formatie en een kabinet dat het economisch herstel ter hand kan nemen”.

Mooie praat, de intenties waren er om tot een snelle kabinetsformatie te komen, maar het kwam er niet van. Kritiek op de 100 dagen tour van CU en CDA, maar ondertussen nog langer onderhandelen. Ik ben benieuwd hoe lang het kabinet stand houdt.

Een ander verhaal is Wouter Bos. Die zit nu in de ivoren toren van KPMG, heeft een beter salaris dan Balkenende en privé-werk kan hij beter combineren. Toch blijf ik er een raar smaakje aan over houden dat hij de NL-handdoek in de Uruzgan-ring gooide, zich vervolgens ging richten op het gezin en nu weer bestuurder is.

Reageren