Staan op de schouders van reuzen, was het motto van Isaac Newton. De reus staat voor een persoon die dicht bij je staat en je verder wil helpen in het leven. Concreet betekent dat we gevoed mogen worden door een ander. Laat anderen aan je vragen wat God betekent in je leven. Laat ze vragen en zorg dat je tijd neemt om antwoord te geven. De praktische formule die hij gaf was: ontmoeting + Bijbel + vragen + koffie + openheid, levert een goed gesprek over het geloof op en bevordert groei.

We mogen fungeren als trechter. We mogen groeien in ons geloof door anderen en het weer doorgeven aan anderen. Een prachtig principe wat we ook toepasten in Albanië. Een van mijn hoogtepunten daar was een goed gesprek met een jonge dame die veel vragen had. Ik moest bij mezelf goed nadenken hoe ik er zelf in stond en hoe ik het kon verwoorden. Beide hebben we er veel aan gehad.

Reageren