In de Amerikaanse staat Florida heeft een moedige verkoopster een overval verijdeld door met de dader een gesprek over Jezus te beginnen.

Televisiezender ABC toonde vrijdag beelden van de bewakingscamera van een telefoonwinkel in Pompano Beach in Florida. Op de beelden is te zien hoe een overvaller de winkel binnenloopt, geld eist en tegelijk de verkoopster gerust probeert te stellen door te zeggen dat ze geen schrik hoeft te hebben. Tot zijn grote verbazing antwoordt de vrouw dat ze helemaal niet bang is.

In plaats van de gevraagde 300 dollar te overhandigen zegt ze tegen de verbouwereerde dader dat ze het eerst even over Jezus wil hebben. Op een rustige toon biedt ze de man aan te helpen bij zijn zoektocht naar een job en vraagt ze waarom hij de overval wil plegen.

Na ongeveer drie minuten is de onzekere overvaller volledig de kluts kwijt en geeft hij toe dat zijn wapen eigenlijk een speelgoedpistool is, waarna hij het op een lopen zet. Zonder geld.

Reageren