Volgens mij begrijpen de meeste mensen wel het verband tussen overgewicht en lichaamsbeweging. Ik wil nog een stapje verder gaan, volgens mij is er ook een link tussen overgewicht en mobiliteitsgedrag. Ik ben opgevoed met de gedachte: Wat er in je eigen woonplaats gebeurt doe je met de fiets. Ik kan dat inmiddels beamen. Enkele argumenten om de fiets te pakken ten opzichte van de auto:

  1. Een auto kost geld. Elke meter die je rijdt kost brandstof en schaadt het milieu.
  2. Je kan veel vervoeren op de fiets met hulpmiddelen zoals fietstassen of boodschappentassen.
  3. Met de fiets heb je amper parkeerproblemen. Je parkeert je fiets dicht bij je bestemming.
  4. Je hoeft niet betaald te parkeren of op je parkeerschijf te letten.
  5. Met de auto is het misschien sneller, met de fiets is het ontspannender.

Nog meer argumenten?! reageer!

Reageren