Voetbal is religie. Sommige mensen hebben een voetbal-geloof. Er gaat geen avond voorbij of het scherm toont een groene kleur van de voetbalmat. Gisteren vierden we de overwinning van Oranje. Het zij ze van harte gegund dat ze nu in de finale staan.

Aan de andere kant las ik in de artikel in de visie dat de bekende WK-trompet vuvuzela een occulte achtergrond heeft. Volgens Robert Veldman gebruikt men de toeter bij rituelen om afgoden mee te vereren. Voor aanvang van het WK zijn er in het station dieren geslacht door toverdokters om een zegen af te roepen over de voetbalstadions.

Gisteren werd voetballer Dirk Kuijt geïnterviewd door Jack van Gelder. Hij vroeg wat hij om zijn arm had zitten. Dat was een Power-Balance-armbandje die meerdere spelers om hadden, verpakt onder tape. Het zorgt ervoor dat je lichaam in balans is en bevat twee magneetjes. Zwarte magie?! Lees de lezerscolumn hierover.

Reageren