Meer dan zeven miljoen mensen zaten aan de buis gekluisterd in 2008 om de reportage van Joran van der Sloot te kijken die Peter R. De Vries maakte. Een tijd later is hij weer op een negatieve manier in het nieuws in verband met vrouwenhandel  in Thailand. Vandaag is hij op een ander continent aangehouden in verband met moord. De Peruaanse gevangenissen staan in schril contrast met de Nederlandse. Ik gok dat hij dit keer zijn straf niet zal ontlopen. Nederland heeft aangegeven niet om zijn uitlevering te vragen omdat de Nederlandse staat er geen belang bij heeft.

Aan de ene kant ben ik blij dat hij is opgepakt en waarschijnlijk binnenkort berecht wordt. Aan de andere kant vind ik het ontzettend triest om zo’n levensstijl te hebben en heb ik medelijden met hem. Zo’n jongen heeft meer dan ooit Jezus nodig in zijn leven, dat hij zich geliefd mag voelen in plaats van gehaat. Hoe groot Jorans misdaden zijn, Jezus stierf ook voor zijn zonden.
Ik hoop bid en gun hem van harte die ommekeer.

Reageren