Om te huilen, dat vind ik van de verkiezingsuitslag. VVD, PvdA en PVV hebben met name winst geboekt. Partijen met weinig christelijk sociaals. Ik ben heel benieuwd hoe de coalitievormingen gestalte gegeven worden en hoe Rutte voor 1 juli de formatie rond heeft. En als dat zo is, hoe lang het kabinet blijft volhouden…

In de aanloop naar de verkiezingen en de debatten die zijn gevoerd was het echt een kemphanengevecht en heerst(e) er een geest van verdeeldheid. Breekpunten en stokpaardjes, persoonlijke belangen in de vorm van karakters gaan steeds vaker voor het algemeen belang. Persoonlijk zie ik dat ook terug in de val van het kabinet, waarin Wouter Bos een hoofdrol speelde. Hoe nu verder?!

Hieronder de statistieken van Nunspeet en Urk. In Urk stemmen mensen vooral christelijk, als je de PVV er ook onder vindt vallen.

uitslag Nunspeet
uitslag Nunspeet


uitslag Urk
uitslag Urk

Reageren