Gister mocht ik een gebed uitspreken in de dorpskerk in Nunspeet waar een zogenoemde kroonbede was. Dat is een speciale dienst voorafgaand aan de verkiezingen. (Hoezo scheiding van kerk en staat?) In het uur was er een korte meditatie, een aantal gebeden en zongen we een aantal liederen, onder andere Heer, ontferm u over ons.

Dat lied greep me aan. In wat voor tijd leven we? Hoe gaan we om met het leven, met de minderen en met leiderschap? Wat is onze houding? Door de dienst mee te maken, dacht ik na over de politieke situatie en beangstigde het me enigszins. Ik  ben ontzettend dankbaar voor stemrecht en zal het zeker gebruiken. Ik ben dankbaar voor christenen in de politiek. Ik ben nieuwsgierig naar de uitslag. Ik ben tegelijkertijd bang voor de koers van Nederland. Heer ontferm u over Nederland!

Reageren