Vandaag vieren we vrijheid. Maar wat is vrijheid precies?! VanDale formuleert het als volgt: 1) het vrij-zijn; onafhankelijkheid 2) daad die de gewone grenzen overschrijdt: zich vrijheden veroorloven. Maar de één zijn vrijheid, is voor de ander een beperking.

Als je wilt schreeuwen, is er toch de vrijheid om dat te doen?! Ga lekker je gang, maar doe dat niet op de Dam als de rest van Nederland twee minuten stil is. Kies dan een plek tussen de snelweg en het spoor, zodat de rest van Nederland geen aanstoot aan je neemt.

Met het incident neemt angst een hap uit het vrijheidsgevoel. Tegelijkertijd maakt dit euvel des te meer duidelijk hoe belangrijk het is om vrijheid te blijven gedenken. Beschouw vrijheid niet als vanzelfsprekend, maar wees dankbaar voor vrijheid!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=1AEXcxwHJVw&]

Reageren